Mellisdags

Julgranola

Passa på att göra din egen granola till jul!🧑‍🎄

Denna granola är kryddad med julsmaker och innehåller bland annat hasselnötter och torkade tranbär.

Det passar perfekt att fördela julgranolan i små glasburkar och ge bort i julklapp till nära och kära. Inget slår en hemlagad julklapp som är så här pass god.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Julgranola1

Julgranola

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 60 min.
  • Portioner: 12 dl.

Ingredienser

Skala
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl hela hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl linfrön
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g torkade tranbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Hacka hasselnötterna grovt.
  3. Blanda havregryn, solroskärnor, linfrön, hasselnötter, kardemumma och kanel i en bunke.
  4. Tillsätt flytande honung och rapsolja i samma bunke och rör om.
  5. Fördela blandningen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda granolan i mitten av ugnen i cirka 40 min.
  7. Ta ut plåten med granolan från ugnen och låt den svalna helt.
  8. Blanda i torkade tranbär tillsammans med granolan.
  9. Häll upp och förvara granolan i lufttäta burkar.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle