Mellisdags

Hasselnötsglass

Här får du ett recept på en hasselnötsglass som blir riktigt krämig och god. Glassen är riktigt smidig att tillaga då den bara har fyra ingredienser. Den får också en nötig och god smak, och värt att veta är även att glassen är fri från socker.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Hasselnotsglass2

Hasselnötsglass

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 10 min (exkl. infrysning).
  • Portioner: 8 port.

Ingredienser

Skala
  • 500 ml kokosgrädde
  • 2 ½ dl hasselnötskräm
  • 1 st mogen banan 
  • 1/2 dl hasselnötter (till topping)

Gör så här

  1. Hacka hasselnötterna grovt.
  2. Mosa bananen med en gaffel.
  3. Vispa samman kokosgrädde, hasselnötskräm och mosad banan i en bunke i ca 2 min. Tänk på att använda elvisp.
  4. Häll upp smeten i en form och toppa med hackade hasselnötter.
  5. Ställ formen med glassen i frysen minst 4 timmar.
  6. Ställ fram glassen 30 min innan servering.
  7. Nu är glassen färdig att serveras.

Tips

Om du vill ha mer sötma i glassen, klicka då i omkring en matsked flytande honung.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Alla kommentarer

  1. Kan jag göra alla era glassrecept i glassmaskin tro?eller har du något recept på yoghurtglass (helst vegan) i glassmaskin?

Håll dig uppdaterad

cross-circle