Att slänga ihop rårakor är väldigt smidigt! Sen blir de ju så goda också. Rårakor fungerar alltså som en trevlig och smarrig förrätt, men rårakor passar också bra som en lättare lunch eller som ett gott mellanmål.
Snabblänkar
Snabba tillagningstips
Se till att hela rårakorna blivit frasiga och stelnat ordentligt innan du vänder dem i pannan.
Servera gärna gräddfil, hackad rödlök, hackad gräslök, stenbitsrom och/eller en citronskiva till dina rårakor.
Värt att veta är även att rårörda lingon passar utmärkt till rårakor.
Vad är rårakor?
Rårakor består av råriven potatis som steks frasiga i smör och olja i en stekpanna.
Den rivna potatisen får gärna bli grå
När du river potatisen frigörs potatismjöl som sköter bindningen. I samband med att du river potatisen kan den därför bli lite grå i färgen. Men det gör ingenting.
När potatisen varit i kontakt med luft under en länge period blir den nämligen lite grå, men är absolut ingen fara för den grå färgen är naturlig och försvinner vid stekning.