Mellisdags

Kardemummascones

Här kommer ett riktigt gott recept på scones med kardemumma, som i sin tur ger brödet en ljuvlig smak.

Vi tycker att scones är bland det mest godaste och smidigaste frukostbrödet! Inga förberedelser krävs och brödet blir klart på ett kick eftersom det inte behöver jäsa.

Så passa gärna på att laga till och njuta av dessa nygräddade kardemummascones till frukost eller mellanmål.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Kardemummascones4

Kardemummascones

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 8 port.

Ingredienser

Skala
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 3 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tärna smöret och lägg ner det i mjölblandningen, och nyp därefter ihop smöret med mjölblandningen.
  4. Häll ner mjölken i samma bunke och blanda ingredienserna till en kladdig deg.
  5. Ta fram en ugnsplåt och klä den med ett bakplåtspapper.
  6. Ta lite mjöl på händerna och gör två lika stora runda kakor av degen.
  7. Lägg dem på plåten med bakplåtspapper och platta till bröden med händerna.
  8. Skär bröden i fyra lika stora delar och nagga dem med en gaffel.
  9. Grädda dina scones mitt i ugnen cirka 12 minuter.
  10. Ta ut dina scones från ugnen och servera dem direkt.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle