Nybakade scones är så ljuvligt gott! Dessa scones är bakade med hälften havregryn vilket gör dem nyttigare och ser till att du håller dig mätt längre.
Sconesen ska räknas som superenkla bröd som höjer din frukost eller ditt mellanmål rejält😋.
Servera gärna dina nybakade scones med ost och marmelad.
Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon 3 dl havregryn3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1/2 tsk salt50 g smör (rumstempererat)2 dl mjölk
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och finfördela det med fingrarna. Tillsätt mjölken och blanda ihop till en lös deg. Dela degen i två delar och forma två brödkakor. Lägg brödkakorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Mjöla händerna alt. skölj händerna i kallt vatten för att lättare arbeta med den lösa degen. Skär två snitt i varje brödkaka likt ett kryss, och strö slutligen över lite havregryn. Grädda sconesen mitt i ugnen ca. 10–12 minuter. Njut av dina nybakade scones! Recept av: Kajsa Rosqvist Steg för steg1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke/skål.
2. Tillsätt smöret och finfördela det.
3. Tillsätt mjölken och blanda till en lös deg.
4. Dela degen i två delar och forma till två brödkakor.
5. Skär snitt i brödkakorna och toppa med havregryn.
6. Grädda i ugn ca. 10–12 minuter, ta därefter ut dina scones och servera dem.
Fler recept vi tror du gillar