Mellisdags

Mumsiga havrekakor med blåbär och banan

Blabarskaka

Här ger vi dig ett recept på nyttiga havrekakor som är fyllda med fröer, frukt och bär!

Värt att tänka på är att kakorna inte innehåller något mjöl, så de är perfekta för dig som vill undvika mjöl i din kost. Havrekakorna passar dessutom utmärkt till utflykten, det vill säga när du behöver fylla på med bra energi.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Havrekakor blabar1

Havrekakor med blåbär och banan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 35 min
  • Portioner: 10 st

Ingredienser

Skala
  • 2 mogna bananer
  • 1 dl jordnötssmör 
  • 2 1/2 dl havregryn 
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 1/2 dl frysta blåbär
  • 1/2 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Mosa bananerna.
  3. Lägg samtliga ingredienser i en skål och blanda väl.
  4. Forma till kakorna och lägg dem på bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  6. Låt kakorna svalna innan servering.

Tips

Föredrar du andra bär till kakorna? Om ja, då går det jättebra att byta ut blåbären mot exempelvis jordgubbar eller smultron.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
  • Förberedelsetid: 10 min
  • Tillagningstid: 25 min

Bilder och inspiration

Havrekakor

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle