Mellisdags

Energibars med kokos

Dessa energibars fungerar utmärkt såväl innan som efter träningen, och så även som mellanmål när du är lite sötsugen.

Fördelar med dessa energibars

  • De ger dig mycket energi och de innehåller mycket fiber.
  • Kokosen gör att dessa energibars smakar särskilt gott.
  • När du gör egna energibars har du full koll på vad de innehåller.
  • Hemgjorda energibars är ett billigare alternativ till köpta energi- och träningsbars.
Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Energibars 8

Energibars med kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 60 min.
  • Portioner: Ca. 10 st.

Ingredienser

Skala
  • 5 dl havregryn  
  • 1 ½ dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl kokos
  • 2 dl jordnötssmör 
  • 2 msk kokosolja 
  • 1/2 dl honung 
  • 25 dadlar

Topping

  • 1/2 dl kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Lägg havregryn, pumpakärnor, sesamfrön och solroskärnor i en ugnssäker form med bakplåtspapper och blanda runt.
  3. Ställ in formen i mitten av ugnen i cirka 10 min.
  4. Ta ut formen och lägg på kokosen.
  5. Ställ in formen i ugnen igen i cirka 5 min.
  6. Ta ut formen från ugnen och låt barsen svalna.
  7. Smält jordnötssmör, kokosolja och honung under omrörning i en kastrull på spisen. Ingredienserna ska inte börja koka.
  8. Kärna ur och hacka dadlarna.
  9. Lägg dadlar, fröblandningen och jordnötssmörblandningen i en skål och blanda väl.
  10. Fördela smeten i formen med bakplåtspappret.
  11. Platta ut smeten väl.
  12. Fördela 1 dl kokos över smeten och tryck till även här så kokosen fastnar ordentligt.
  13. Ställ formen i kylen och låt smeten stelna något.
  14. Dela upp i rutor i den storlek du vill ha dina energibars.
  15. Förvara gärna dina energibars i kylskåpet, men du kan även frysa ner dem om du vill.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Inspiration och bilder

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle