Mellisdags

Äggmuffins med tomat och fetaost

Här kommer ett recept på perfekta äggmuffins som blir både matiga och goda. De är lika goda att äta såväl kalla som varma. De är även smidiga att tillaga, och passar som både mellanmål och enklare lunch.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Muffins pa fat

Äggmuffins med tomat och fetaost

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 150 g fetaost
  • 2 tomater
  • En liten påse bladspenat (65 g)
  • 8 normalstora ägg
  • 1 dl mjölk eller vispgrädde
  • 1 dl riven ost + lite till topping
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman ägg och mjölk/grädde.
  3. Tillsätt riven ost, salt och peppar.
  4. Smörj en muffinsplåt med smör. Det går också bra att använda silikonformar.
  5. Hacka spenat och skiva tomat i mindre bitar.
  6. Fördela fetaost, spenat och tomat i botten på muffinsformarna.
  7. Häll över äggblandningen.
  8. Toppa ev. med lite ost.
  9. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.
  10. Låt svalna av något innan du tar dem ur formen.

Tips

Äggmuffins kan varieras mycket genom att du byter ut fyllningen. Några exempel på andra goda fyllningar är ost och bacon eller lax och dill.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Vispa samman ägg och mjölk/grädde.

Vispa samman

2. Tillsätt riven ost, salt och peppar.

Tillsatt riven ost

3. Smörj en muffinsplåt. Hacka spenaten och skiva tomaterna.

3. Smorj en muffinsplat. Hacka spenaten och skiva tomaterna.

4. Fördela fetaost, spenat och tomat i formarna.

Fetaost och tomat

5. Häll över äggblandningen och toppa eventuellt med mer ost.

Fordela fetaost spenat och tomat i formarna.

6. Grädda i 20 minuter och låt dem svalna något innan du lyfter dem ur formen.

M1
M2
Muffins pa fat 1

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle