Mellisdags

Tacopaj

Här kommer ett recept på en god och krämig tacopaj. Vi använde i detta fall en färdig pajdeg då pajen blir så mycket mer lättlagad då.

Servera gärna pajen med exempelvis crème fraiche, gräddfil, sallad och/eller tacochips.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Tacopaj

Tacopaj

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 1 paj.

Ingredienser

Skala
  • 1 färdig pajdeg
  • 500 gr köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 liten burk majs (kan uteslutas)
  • Salt och peppar
  • 1215 körsbärstomater

Gör så här

  1. Ta fram en pajform med en omkrets på ca. 24 cm i diameter.
  2. Lägg den färdiga pajdegen i formen, och nagga degen med en gaffel.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter med en värme på 200 grader.
  4. Stek köttfärsen tills den är genomstekt. Häll därefter i tacokryddan och 1 dl vatten, och låt blandningen koka ihop ca. 5–7 minuter.
  5. Blanda ihop crème fraiche, riven ost och majs i en bunke.
  6. Lägg köttfärsen i botten på det färdiggräddade pajskalet.
  7. Tillsätt crème fraiche-blandningen och fördela den jämt över pajskalet och köttfärsen.
  8. Dela körsbärstomaterna i halvor och fördela dem jämnt över pajen.
  9. Grädda pajen i mitten av ugnen 20–25 minuter med en värme på 200 grader.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Ta fram en pajform, lägg den färdiga pajdegen i formen och nagga degen med en gaffel.

Nagga deg

2. Stek köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt därefter de ingredienser som står i receptet.

Stek kottfarsen

3. Tillsätt crème fraiche-blandningen och fördela körsbärstomaterna jämnt över formen.

Paj med tomater pa

4. Grädda pajen i mitten av ugnen, ta ut den och låt den svalna. Njut därefter av en riktigt god tacopaj.

Fardig tacopaj

Fler recept vi tror du gillar

De populäraste recepten

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle