Här kommer ett recept på en god och krämig tacopaj. Vi använde i detta fall en färdig pajdeg då pajen blir så mycket mer lättlagad då.
Servera gärna pajen med exempelvis crème fraiche, gräddfil, sallad och/eller tacochips.
Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon
1 färdig pajdeg500 gr köttfärs1 påse tacokrydda1 dl vatten4 dl crème fraiche2 dl riven ost1 liten burk majs (kan uteslutas)Salt och peppar 12 –15 körsbärstomater
Ta fram en pajform med en omkrets på ca. 24 cm i diameter. Lägg den färdiga pajdegen i formen, och nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter med en värme på 200 grader. Stek köttfärsen tills den är genomstekt. Häll därefter i tacokryddan och 1 dl vatten, och låt blandningen koka ihop ca. 5–7 minuter. Blanda ihop crème fraiche, riven ost och majs i en bunke. Lägg köttfärsen i botten på det färdiggräddade pajskalet. Tillsätt crème fraiche-blandningen och fördela den jämt över pajskalet och köttfärsen. Dela körsbärstomaterna i halvor och fördela dem jämnt över pajen. Grädda pajen i mitten av ugnen 20–25 minuter med en värme på 200 grader. Recept av: Kajsa Rosqvist Steg för steg1. Ta fram en pajform, lägg den färdiga pajdegen i formen och nagga degen med en gaffel.
2. Stek köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt därefter de ingredienser som står i receptet.
3. Tillsätt crème fraiche-blandningen och fördela körsbärstomaterna jämnt över formen.
4. Grädda pajen i mitten av ugnen, ta ut den och låt den svalna. Njut därefter av en riktigt god tacopaj.
Fler recept vi tror du gillar