Mellisdags

Polarkakor

Här får du ta del av ett recept sin ger dig saftiga och fina polarkakor. Det är nämligen bättre att baka egna polarkakor istället för att köpa färdiga. Det är billigare, nyttigare och framförallt godare att baka sina egna polarkakor.

Ett bra tips är att du inte ska glömma att frysa ner de brödkakor som du inte äter upp på en gång. Om du lyder det rådet smakar dina polarkakor precis som de vore nybakade hela tiden.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Polarkakor7

Polarkakor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 120 min.
  • Portioner: 16 st.

Ingredienser

Skala
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 75 g smör (rumstempererat)
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 tsk salt
  • 6 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm mjölken tills den är fingervarm, alltså 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ner den fingervarma mjölken så att jästen löser sig helt.
  3. Tillsätt sirap, vetemjöl, rågsikt, salt och smör i bunken.
  4. Arbeta degen väl.
  5. Täck degen med bakduk och låt degen jäsa 50 minuter.
  6. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, och nagga degen tätt med en gaffel. Det är viktigt att nagga brödet ordentligt så att det inte puffar upp allt för mycket.
  7. Stansa ut rundlar på mellan cirka 12 - 14 cm i diameter.
  8. Lägg brödkakorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  9. Pudra lite vetemjöl över brödet.
  10. Låt brödet jäsa under bakduk 30 minuter.
  11. Sätt ugnen på 250 grader.
  12. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 6 minuter.
  13. Låt polarkakorna svalna på galler.
  14. Nu är dina polarkakor färdiga att serveras.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Inspiration och bilder

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle