Mellisdags

Sötpotatisvåfflor

Dessa frasiga och goda sötpotatisvåfflor passar perfekt att ha som såväl mellanmål som ett enklare tilltugg. De passar också bra som lunch eftersom sötpotatisvåfflor är något mer matiga än de klassiska våfflorna.

En unik sak med dessa våfflor är att de får en härlig orange färg av sötpotatisen. Vi hoppas att de smakar gott, och lycka till med tillagningen.

Toppa gärna våfflorna med fetaost, rödlök och ruccola.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Sotpotatisvafflor2

Sötpotatisvåfflor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 4 st.

Ingredienser

Skala
  • 300 g sötpotatis (1 st)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finriv sötpotatisen.
  2. Krama ur den rivna sötpotatisen för att göra dig av med överbliven vätska.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en bunke.
  4. Vispa ner ägg och rapsolja i mjölblandningen tills det att du skapat en jämn smet.
  5. Tillsätt den rivna sötpotatisen i smeten. 
  6. Hetta upp ett våffeljärn och pensla järnet med smör.
  7. Fördela smeten jämnt i våffeljärnet och grädda våfflorna tills de fått fin färg. Servera gärna våfflorna direkt medan de är varma.

Tips

Toppa gärna våfflorna med fetaost, rödlök och/eller ruccola.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle