Mellisdags

Yoghurtbröd med rivet äpple

Detta är ett riktigt gott och saftigt bröd som smakar fantastiskt, och med både yoghurt och rivet äpple i smeten blir brödet härligt saftigt. 

Detta bröd ger dig alltså en knaprig yta med ett saftigt innehåll😍 Värt att veta är även att smeten till brödet går snabbt att få till eftersom detta bröd inte kräver någon jäsning.

Det är även ett fiberrikt bröd tack vare de nyttiga linfröna. Toppa gärna brödet med andra fröer eller nötter, och välj då dina favoriter som du har hemma för stunden.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Yoghurtbrod med rivet apple2

Yoghurtbröd med rivet äpple

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 100 min.
  • Portioner: 1 bröd.

Ingredienser

Skala
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • dl hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 4 msk flytande honung
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 1 st stort äpple
  • 1 msk valfria frön eller hackade nötter till topping

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka hasselnötterna grovt.
  3. Blanda de grovhackade hasselnötterna med vetemjölet, havregrynen, linfröna, russinen, bikarbonaten och saltet i en skål. 
  4. Häll sedan ner naturell yoghurt, honung och rivet äpple i samma skål och blanda.
  5. Klä en ugnssäker brödform med bakplåtspapper.
  6. Fördela smeten i formen.
  7. Strö valfria frön eller nötter över smeten.
  8. Grädda långt ner i ugnen i cirka 80 minuter.
  9. Kontrollera om brödet är färdigt med hjälp av en sticka. Om stickan är kladdig ska brödet gräddas ytterligare en stund i ugnen.
  10. Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna något.
  11. Yoghurtbrödet är nu färdigt att servera.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle