Mellisdags

Saffransplättar

Här får du ta del av ett recept på goda och lättlagade saffransplättar. De passar perfekt till bland annat frukost eller brunch, och så även som mellanmål i juletider!

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Saffransplattar

Saffransplättar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: ca. 25 st.

Ingredienser

Skala
  • 0,5 g saffran
  • 4 dl mjölk
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2 msk smält smör
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ut saffran med hälften av mjölken i en bunke.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en annan bunke.
  3. Rör ner vetemjölet i mjölken och vispa till en jämn och klumpfri smet.
  4. Tillsätt resterande mjölk, smör och ägg.
  5. Låt smeten stå och svälla cirka 5 minuter.
  6. Hetta upp en panna på spisen och stek plättarna i smör cirka 3 minuter på varje sida. Använd medeltemperatur.

Tips

Servera gärna plättarna med bär och några klickar grädde.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle