Ingredienser
Skala
- 2 dl kokos
- 1 dl honung
- 2 krm vaniljpulver
- 2 dl jordnötssmör
- 4 dl Rice Krispies
- 100 g mörk choklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält samman jordnötssmör, honung och vaniljpulver i en kastrull.
- Ställ kastrullen åt sidan och låt jordnötsblandningen svalna.
- Placera kokosen i en form med bakplåtspapper.
- Låt kokosen rosta i ugnen i cirka 5 minuter.
- Ta ur den rostade kokosen ur ugnen och låt den svalna.
- Blanda samman kokosen med jordnötssmeten och alla Rice Krispies.
- Klä en form ca 20*15 cm med bakplåtspapper.
- Fördela smeten jämnt i formen och tryck till på smeten så den blir ordentligt kompakt.
- Smält chokladen och fördela den över kakan.
- Låt smeten stå i ditt kylskåp i minst 60 minuter.
- Dela upp smeten i 12 (eller fler om du skalar receptet) rutor.
- Dina Rice Krispies är nu färdiga att servera.
Detta blev inte alls bra. Smeten tar inte ihop och det går inte klibba ihop till en nya smet. Det har svalnat nu och allt smulas isär. Har följt receptet. Något tips?