Mellisdags

Apelsinmarmelad med smak av jul

Här får du ta del av ett recept på god och julig apelsinmarmelad. Apelsinsmaken blandar sig perfekt med smaken av kanel och ingefära. Det bidrar till att denna marmelad sannolikt är mest uppskattad under julen, men du kan förstås passa på att tillaga marmeladen precis när du vill.

Värt att veta är också att kanel har antiinflammatoriska egenskaper, och att ingefära är bra för matsmältningen.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Apelsinmarmelad4

Apelsinmarmelad med smak av jul

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 45 min.
  • Portioner: 14 dl.

Ingredienser

Skala
  • 1 kg apelsiner.
  • 4 dl vatten.
  • 900 gr syltsocker.
  • 2 st långa kanelstänger eller 4 st korta.
  • 1 liten bit ingefära.

Gör så här

  1. Skala apelsinerna och ta bort det mesta av det vita under skalet. Dela därefter apelsinen i klyftor och skär klyftorna i bitar.
  2. Lägg apelsinbitarna, kanelstängerna och ingefäran i en gryta. Häll i vattnet och koka allt i 20 minuter.
  3. Häll i sockret sakta under omrörning. Koka upp igen och låt allt koka kraftigt i mellan cirka 10 och 15 minuter.
  4. Låt marmeladen svalna lite innan du häller upp den i varma och rengjorda burkar.

Tips

Om du vill ha en mer finfördelad marmelad så kan du köra med en mixer en kort stund innan du häller i sockret.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle