Mellisdags

Jordnötsrutor med Rice Krispies

Nu får du ta del av ett gott recept på jordnötsrutor med Rice Krispies. Värt att veta är även att detta mellanmål är bakat helt utan socker, vilket gör dessa Rice Krispies till ett nyttigare alternativ till vanliga kakor eller godis.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Jordnotsrutor med Rice Krispirs7

Jordnötsrutor med Rice Krispies

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min + 60 min i kyl.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 2 dl kokos
  • 1 dl honung
  • 2 krm vaniljpulver 
  • 2 dl jordnötssmör 
  • 4 dl Rice Krispies
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält samman jordnötssmör, honung och vaniljpulver i en kastrull.
  3. Ställ kastrullen åt sidan och låt jordnötsblandningen svalna.
  4. Placera kokosen i en form med bakplåtspapper.
  5. Låt kokosen rosta i ugnen i cirka 5 minuter.
  6. Ta ur den rostade kokosen ur ugnen och låt den svalna.
  7. Blanda samman kokosen med jordnötssmeten och alla Rice Krispies.
  8. Klä en form ca 20*15 cm med bakplåtspapper.
  9. Fördela smeten jämnt i formen och tryck till på smeten så den blir ordentligt kompakt.
  10. Smält chokladen och fördela den över kakan.
  11. Låt smeten stå i ditt kylskåp i minst 60 minuter.
  12. Dela upp smeten i 12 (eller fler om du skalar receptet) rutor.
  13. Dina Rice Krispies är nu färdiga att servera.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Alla kommentarer

  1. Detta blev inte alls bra. Smeten tar inte ihop och det går inte klibba ihop till en nya smet. Det har svalnat nu och allt smulas isär. Har följt receptet. Något tips?

cross-circle