Mellisdags

Halloumi- och zucchinivåfflor

Här kommer en variant på våfflor med halloumi och zucchini. De blir faktiskt riktigt goda, främst då de är lite matigare än de klassiska våfflorna.

Servera gärna dessa våfflor med en klick crème fraiche och njut!

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Halloumi och zucchinivafflor4

Halloumi- och zucchinivåfflor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 20 min.
  • Portioner: 4 st.

Ingredienser

Skala
  • 200 g halloumi
  • 300 g zucchini
  • 1 st liten gul lök
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning

Gör så här

  1. Riv halloumi, zucchini och lök grovt.
  2. Krama ur vätskan från den rivna zucchinin och den rivna löken.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en skål.
  4. Hetta upp ett våffeljärn och smörj det med smör.
  5. Grädda våfflorna tills de fått en fin färg och släpper från järnet.
  6. Servera våfflorna direkt.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle