Mellisdags

Len sommaryoghurt med färska bär

Här får du ta del av ett recept för en god och fräsch bäryoghurt till som passar särskilt bra till sommarens mellisar.

Med den goda bärsåsen, saften från apelsinerna och de färska bären skapar du enkelt en himmelskt god yoghurt.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Summercrush8

Len sommaryoghurt med färska bär

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 4 port.

Ingredienser

Skala
  • 250 g färska jordgubbar
  • 125 g färska blåbär
  • 125 g färska hallon
  • 5 msk saft från apelsin
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl naturell yoghurt

Gör så här

  1. Skölj blåbären, hallonen och jordgubbarna.
  2. Lägg undan några bär till dekoration i slutet.
  3. Mixa hälften av bären och sila sedan de mixade bären genom en finmaskig sil.
  4. Dela apelsinen och pressa ned 5 msk saft (mer om du skalar receptet) i bärsåsen.
  5. Rör ned resten av bären i bärsåsen.
  6. Blanda mascarpone och naturell yoghurt i en skål.
  7. Blanda ihop yoghurtblandningen med bärsåsen.
  8. Servera bäryoghurten i fyra skålar eller glas och dekorera med bär.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle