Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 6 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 100 g smör (rumstempererat)
- 2 dl riven zucchini
- 3 dl yoghurt
Till pensling och topping
- 1 ägg
- solrosfrön
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Riv zucchini grovt och pressa ur vätskan från den rivna zucchinin.
- Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt smöret och och arbeta in i mjölblandningen.
- Tillsätt riven zucchini och yoghurt i bunken och blanda ihop till en kladdig deg.
- Forma 10 runda bollar och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Pensla med uppvispat ägg och strö lite solrosfrön över.
- Grädda frallorna mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Njut av dina nybakade zucchinifrallor.
Tips
Det går utmärkt att frysa ner frallorna.