Mellisdags

Snabba zucchini-frallor

Här kommer ett recept på så saftiga och goda zucchinifrallor som inte behöver tid för jäsning. Dessa frallor är perfekta att göra när du snabbt vill ha nybakat bröd.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Zuccinifrallor

Snabba zucchini-frallor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 10 st.

Ingredienser

Skala
  • 1 dl havregryn
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 2 dl riven zucchini
  • 3 dl yoghurt

Till pensling och topping

  • 1 ägg
  • solrosfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Riv zucchini grovt och pressa ur vätskan från den rivna zucchinin.
  3. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke.
  4. Tillsätt smöret och och arbeta in i mjölblandningen.
  5. Tillsätt riven zucchini och yoghurt i bunken och blanda ihop till en kladdig deg.
  6. Forma 10 runda bollar och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö lite solrosfrön över.
  8. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  9. Njut av dina nybakade zucchinifrallor.

Tips

Det går utmärkt att frysa ner frallorna.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Riv zucchini grovt och pressa ur vätskan från den.

Riv zuccini grovt

2. Blanda samman mjöl, havregryn, bakpulver och salt.

Salt och bakpulver i skalar

3. Tillsätt smöret.

Smor i bunke

4. Arbeta in smöret i mjölblandningen och tillsätt yoghurt och riven zucchini, och blanda till en kladdig deg.

Mjol i bunke

5. Forma 10 bollar och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Forma 10 bollar

6. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över lite solrosfrön.

Penslade frallor

7. Grädda frallorna i ugn ca 15 minuter och låt dem svalna, därefter är de färdiga att serveras.

Frallor med gurka
Zuccinifrallor
Frallor med gurkan

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle