Mellisdags

Underbart goda päronglassar

Dessa glassar på pinne har en ljuvligt god smak av päron.😋🍐
Så ladda gärna upp med dessa glassar i frysen, så har du har imponerande goda glassar att bjuda på!

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Paronglassar

Underbart goda päronglassar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min + 4h frysen
  • Portioner: 6–8 st

Ingredienser

Skala
  • 4 st stora och saftiga päron
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl sockerfri saft, outspädd av smaken päron/päronglass
  • 1 krm grön hushållsfärg
  • Lite mörk choklad att doppa glassarna i

Gör så här

  1. Skala och skiva päronen.
  2. Koka päronbitarna i ca 10 minuter i en kastrull på spisen.
  3. Häll av vattnet och låt päronbitarna svalna helt.
  4. Mixa päron och saft slätt.
  5. Vispa grädden tills den är lättvispad.
  6. Rör ner päronsåsen i grädden.
  7. Fördela i glassformar och förvara glassarna i frysen i minst fyra timmar.
  8. Smält chokladen och doppa toppen av varje glass i chokladen.
  9. Låt chokladen stelna, och ät eller frys in glassen igen.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg-instruktioner

1. Skala och skiva päronen.

Skivade paron

2. Koka päronbitarna i ca 10 minuter i en kastrull på spisen.

Paron i kastrull

3. Mixa päron och saft slätt.

Paron i skal

4. Vispa grädden tills den är lättvispad.

Vispad gradde

5. Rör ner päronsåsen i grädden.

Paronsas i gradde

6. Fördela i glassformar och förvara i frysen minst fyra timmar.

Fordela i glassformar

7. Smält chokladen och doppa toppen av varje glass i chokladen, och låt därefter chokladen stelna.

Doppa i choklad

8. Njut av din goda päronglass.

Paronglass pa plat

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle