Krispig granola med nötter och russin

Att göra hemmagjord granola är verkligen busenkelt och så gott. Du sparar också pengar genom att göra egen granola. Denna granola blir otroligt knaprig och god med mycket nötter och med russin.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
2024 09 14 18 07 04 Messenger

Krispig granola med nötter och russin

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 20 min + tid i ugn.
  • Portioner: 1 plåt.

Ingredienser

Skala
  • 8 dl havregryn
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl russin
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl ljus sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Hacka nötter grovt.
  3. Blanda nötter, frön och havregryn i en skål.
  4. Blanda samman rapsolja, sirap och vatten och häll vätskan över de torra ingredienserna.
  5. Blanda väl så vätskan fördelar sig över blandningen.
  6. Fördela blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter, stäng sedan av ugnen men låt granolan vara kvar i ugnen ca
  8. 20 minuter för att torka till ordentligt.
  9. Rör om i granolan då och då, särskilt viktigt i slutet.
  10. Låt svalna helt och tillsätt sedan russin.
  11. Häll upp granolan på rena burkar.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Blanda de torra ingredienserna i en skål, häll på vätskan och blanda ytterligare en gång så vätskan fördelas väl över blandningen.

2024 09 14 18 08 44 Messenger

2. Fördela blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i ugn ca 40 minuter.

2024 09 14 18 11 20 Messenger

3. Låt granolan svalna helt och tillsätt russin.

Granola plat

4. Häll upp granolan i rena burkar.

2024 09 14 18 12 33 Messenger

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle