Mellisdags

Julens våfflor med lingongrädde

Dessa våfflor är otroligt goda i juletider! De är smaksatta med pepparkakskrydda och de serveras med lingongrädde. Så tillaga gärna dessa våfflor och bjud på dem till mellanmålet. Så juligt och så gott.😋

OBS: Vi rekommenderar att du bakar våfflorna med vår pepparkakskrydda som du hittar receptet på genom att trycka här.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Julvafflor

Julens våfflor med lingongrädde

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 20 min.
  • Portioner: 6 st.

Ingredienser

Skala

Till våfflorna

  • 125 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 1 ½ msk pepparkakskrydda
  • 2 dl kallt vatten alt mineralvatten

Till lingongrädden

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl rårörda lingon alt. lingonsylt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, strösocker, vaniljsocker och pepparkakskrydda i en skål.
  3. Tillsätt vatten, ägg och smält smör och vispa samman till en jämn och fin smet.
  4. Grädda dina våfflor i smörat våffeljärn.
  5. Vispa grädden.
  6. Blanda försiktigt ner rårörda lingon eller lingonsylt i grädden.
  7. Servera dina nygräddade och juliga våfflor med lingongrädden.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Här nedan kan du läsa om utvalda delar från receptet.

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Blanda torra ingredienser i skalen

2. Tillsätt vatten, ägg och smält smör. Vispa därefter ingredienserna till en jämn och fin smet.

Jamn smet for vafflor

3. Grädda i våffeljärn och servera direkt tillsammans med lingongrädden.

Gradda i vaffeljarn

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle