Mellisdags

Syrensaft

Denna saft är så somrig i smaken och får en himmelskt fin färg från syrener. Det är faktiskt busenkelt att göra din egen saft, det blir billigare och du slipper även onödiga tillsatser.

Så bjud gärna på denna goda och friska saft till sommarfikat. Servera den förslagsvis väl kyld med några isbitar i.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Syrensaft

Syrensaft

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

    Ingredienser

    Skala
    • 20 knippen syrenblommor
    • 3 st citroner
    • 5 dl vatten
    • 5 dl strösocker

    Gör så här

    1. Tvätta syrenerna och skiva citronerna.
    2. Lägg syrenerna och de delade citronerna i en kastrull.
    3. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull på spisen.
    4. Ställ av kastrullen från plattan.
    5. Lägg syrener och citroner i kastrullen och lägg på locket.
    6. Låt kastrullen stå kallt i 2-3 dagar.
    7. Sila av saften och häll upp i flaskor.
    8. Blanda saften med vatten och njut!

    Tips

    Förvara saften i kylskåp. Det går även bra att frysa ner saften.

    • Recept av: Kajsa Rosqvist

    Steg för steg

    Skolj syrener och skiva citronerna
    Koka upp vatten och socker
    Lagg citroner och syrener i grytan och lagg pa locket 1
    Sila av saften och hall upp pa flaskor
    Njut av somrig saft av syrener och citron

    Fler recept vi tror du gillar

    Emma

    Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

    cross-circle