Är Middagsfrid värt pengarna?

Ja, Middagsfrid är värt pengarna. Hos dem får du prisvärda matkassar med goda recept som är lätta att följa. Middagsfrid är särskilt bra på att erbjuda snabbtillagade matkassar, men du kan också få matkassar med recept som är vegetariska, kalorisnåla och som passar extra bra för barnfamiljer.

Erbjudande via Mellisdags

Med vår rabattkod får du 30% rabatt på dina tre första matkassar från Middagsfrid.

Koden är: NYMIDDAG

Nymiddag rabattkod

Snabbnavigering

Fördelar med Middagsfrid

Neutralt

Nackdelar med Middagsfrid

Övrig information

Bra saker med Middagsfrid

Brett utbud av matkassar och recept

Hos Middagsfrid har du totalt 7 matkassar att välja på, som är:

 • Originalkassen med vanlig svensk husmanskost.
 • Flexitariankassen med recept utan rött kött.
 • Kalorismarta kassen med recept under 650 kcal.
 • Vegokassen med vegetarianska recept.
 • Lättlagade kassen med recept som maximalt tar 25 min att tillaga.
 • Barnkassen med recept utan starka smaker.
 • Supersnabba kassen med recept som maximalt tar 15 min att laga.

Som du själv läst är det utbud av matkassar som finns riktigt brett, och det ska räknas som ett plus. Värt att säga är också att Middagsfrid är särskilt bra på att erbjuda recept som går snabbt att tillaga.

Det är enkelt att komma igång

Att registrera dig hos Middagsfrid går snabbt och tar som mest några minuter. Så här går registreringen till:

 • Ta dig till Middagsfrid.se.
 • Välj vilken matkasse du vill ha.
 • Välj antal portioner och hur ofta du vill ha dina matkassar.
 • Ange ditt postnummer och välj när du vill ha din första matkasse.
 • Välj tilläggskasse (frivilligt).
 • Ange rabattkoden NYMIDDAG för att få din rabatt.
 • Betala via Klarna.
 • Nu är du kund hos Middagsfrid.

Recepten är lätta att följa

De recept du får med i varje matkasseleverans är enkla att följa. Middagsfrid beskriver steg för steg vad du ska göra, och generellt klarar nybörjare inom köket av att tillaga de recept som följer med i beställningen.

Här nedan ser du ett urval av de recept som Middagsfrid erbjuder till sina matkassar.

Snabbt recept 1
Kycklingkottbyllar
Tacobowl

Tilläggskassar finns att beställa

Idag erbjuder Middagsfrid två typer av extrakassar, och det är fruktkassen och melliskassen. Med fruktkassen får du frukt som räcker en vecka, och med melliskassen får du recept och ingredienser för mellanmål som räcker en vecka.

Fruktkassen innehåller frukter som är i säsong och melliskassens recept är generellt lätta att tillaga.

Fruktkasse

Ingen bindningstid

Vanligtvis har matkasseföretagen ingen bindningstid, och någon bindningstid har inte Middagsfrid heller. Det var väntat, men det är samtidigt tacksamt att kunna säga upp sitt abonnemang när man vill.

Mycket för pengarna

Generellt ger matkasseföretag dig mycket för pengarna. Främst då de köper in stora partier av samma varor, men även då de levererar både recept och varor på samma gång vilket leder till minskat matsvinn.

Det märks att Middagsfrid ägs av Axfood som i sin tur är grossist till lågpriskedjan Willys. I korthet är de priser Middagsfrid tar ut ungefär lika låga som det pris Willys tar ut, eller konkurrenten Hello Fresh tar ut för sina matkassar.

Bra miljötänk

Middagsfrid värnar om miljön på flera sätt, vilket vi berättar om nedan.

Matsvinnet minskar

Omkring 30 % av all mat slängs, men tack vare att du får exakt så mycket mat som behövs för att tillaga recepten från Middagsfrid så minskar matsvinnet. Enligt Middagsfrids beräkningar är matsvinnet mindre än 5 % när du beställer och tillagar de recept som de erbjuder.

De har bara svenskt kött i recepten

Middagsfrid har bara svenskt kött i sina matkassar. Det finns några matkasseleverantörer som brukar köpa in danskt kött, men de flesta matkasseföretag levererar faktiskt svenskt kött. Men det faktum att Middagsfrid bara har svenskt kött i sina kassar ska förstås ses som ett plus.

De har inga flygtransporterade varor

Sedan 2019 importerar Middagsfrid inte längre varor med flyg. En viktig del att lyckas med det är att ha med varor som är i säsong, och det är något som Middagsfrid tänker på.

De levererar till många adresser

I princip alla kan beställa matkassar från Middagsfrid. Som tumregel kan du beställa matkassar från middagsfrid om du bor i en ort som har minst 1 000 invånare. Men det händer ibland att Middagsfrid levererar till mindre orter än så. Fler orter som de levererar till läggs till undan för undan.

Neutralt

Det finns inga appar

Middagsfrid har inga appar till sin tjänst, men det gör inte så mycket. Som kund hos Middagsfrid kommer du in under Mina Sidor-fliken genom att logga in på webben, och det kan du göra via bland annat mobil, dator och surfplatta.

Hos tjänsten Mina Sidor kan du bland annat ändra antalet portioner, leveransdag och matkasse. Du når även supporten genom att logga in under Mina Sidor-fliken.

Nackdelar med Middagsfrid

Vegansk matkasse finns inte

Hos Middagsfrid finns ingen vegansk kasse, alltså någon matkasse utan inslag från djurriket. Det bästa matkasseföretaget med vegansk matkasse tycker vi är Linas Matkasse.

Vi rekommenderar Middagsfrid

Vi rekommenderar Middagsfrid och ger dem därför utmärkelsen Utmärkt Produkt. Viktiga anledningar till det är för de har bra pris på matkassarna, ett bra utbud, bra råvaror och för de har ett bra miljötänk.

Om du vill bli kund hos Middagsfrid, använd gärna vår rabattkod NYMIDDAG för att få 30 % rabatt på dina tre första matkassar hos dem.

Mellisdags Badges 02

Vanliga frågor

Vad är Middagsfrid?

Middagsfrid är ett matkasseföretag som erbjuder färdigplockade matkassar med recept som du tillagar i hemmet. Bra saker med Middagsfrid är att de har prisvärda matkassar och ett bra miljötänk, men en nackdel är att de inte har någon vegansk matkasse. Vegetarisk matkasse har de dock.

Hur nyttig är maten från Middagsfrid?

Maten från Middagsfrid är nyttig och recepten är hopsatt av kockar. De erbjuder även en matkasse med särskilt kalorisnåla rätter. Den matkassen kallas för Kalorismarta kassen, och alla recept som finns där har aldrig mer än 650 kcal.

Har Middagsfrid bra support?

Ja, Middagsfrid har bra support. Vi kontaktade dem via mail två gånger under kontorstid och då svarade de inom cirka 30 minuter.

Passar Middagsfrid för allergiker?

Ja, Middagsfrid passar vanligtvis för allergiker, men tänk på att du inte kan specialbeställa matkassar där vissa ingredienser inte finns med. Det blir alltså ditt ansvar att byta ut ingredienser du är allergisk mot till ingredienser du tål.