Hello Fresh är ett populärt matkasseföretag som många väljer att vara kund hos. Men är det värt pengarna att vara kund hos dem, och är maten fräsch och god? Dessa frågor och fler svarar vi på precis nu.

Är Hello Fresh värt pengarna?

Ja, att beställa matkassar från Hello Fresh är värt pengarna. Du får mycket mat för pengarna, råvarorna är fräscha, recepten är enkla att förstå, företaget har ett smart miljötänk och bra appar. De har också en bra bredd av matkassar att välja på. Bland annat finns matkassar med teman såsom vegetariskt, barnvänligt och snabblagat.

Erbjudande via Mellisdags

Via länkarna från vår webbsida får du upp till 1 359 kr rabatt hos Hello Fresh + gratis efterrätt livet ut. Erbjudandet gäller nya kunder och för dig som inte varit kund hos dem under de senaste 12 månaderna. Du behöver ingen rabattkod för att använda erbjudandet, att klicka på de länkar som finns på vår webbsida räcker.

Hello fresh rabatt

Snabbnavigering

Fördelar med Hello Fresh

Nackdelar med Hello Fresh

Positiva saker om Hello Fresh

Det är enkelt att komma i gång

För att bli kund hos Hello Fresh är det bara att följa de steg vi berättar om nedan.

 1. Ta dig till Hellofresh.se.
 2. Välj hur många personer maten ska räcka till.
 3. Välj hur många recept du vill ha per vecka.
 4. Uppge personlig information såsom var du bor.
 5. Betala för matkassen. Nästan alla betalar med Klarna, men du kan även betala med kort.
 6. Uppge din portkod om du har det i fältet "meddelande till chauffören".
 7. Nu kommer din matkasse levereras till dig. Du får ett sms när chauffören ställt dina varor utanför din dörr.
Steg for steg hos hello fresh

Hello Fresh har bra recept

Vi har beställt matkassar från Hello Fresh och tycker de har mycket goda och lättlagade recept. Varje recept kommer på ett papper där den ena sidan visar vilka ingredienser som finns med hjälp av små bilder. På samma sida finns också en stor bild på hur rätten kommer se ut när du lagat den.

På den andra sidan finns steg för steg-instruktioner som berättar vad du ska göra vid precis varje moment.

Vegetarisk grillostburgare

Som vi tidigare sagt är det enkelt att följa recepten. Du får precis så mycket mat som behövs, och alla steg beskrivs med både text och bilder. Nu är vi inga nybörjare i köket, men även om vi varit det hade vi kunnat följa alla steg utan problem i vilket fall.

Recept och ingredienser for hello fresh

Vi lagade totalt tre rätter, och vår favorit var den vegetariska hamburgaren med klyftpotatis. Den blev riktigt god och nyttig.

Fardig vegetarisk hamburgare pa tallrik
Fardig vegetarisk hamburgare

Nu ska vi inte bli långrandiga och säga allt vi lagade, men en annan favorit var receptet på spenat- och ricottafylld tortellini.

Maltid med hello fresh

Hello Fresh har ett bra pris

Du får mycket för pengarna hos Hello Fresh. Så det är rätt att säga att du får ett bra pris på deras matkassar. Totalt finns det 28 maträtter att välja bland, och som lägst betalar du 36,5 kr per portion med vår rabattkod "123". Tänk på att du måste vara ny kund för att få det priset.

Om du använder den rabattkod vi precis berättat om är ditt pris enligt nedan:

 • 3 måltider för 2 personer kostar 340 kr (ca. 57 kr/portion).
 • 4 måltider för 2 personer kostar 320 kr (ca. 52 kr/portion).
 • 5 måltider för 2 personer kostar 490 kr (ca. 49 kr/portion).
 • 3 måltider för 4 personer kostar 500 kr (ca. 42 kr/portion).
 • 4 måltider för 4 personer kostar 630 kr (ca. 39 kr/portion).
 • 5 måltider för 4 personer kostar 730 kr (ca. 36,5 kr/portion).
BIld pa de recept som finns hos hello fresh

Efter introduktionstiden löpt ut betalar du ordinarie pris på dina matkassar från Hello Fresh. Företaget har ett ordinarie pris på sina matkassar på från ca. 55 kr till 90 kr per person. Tumregeln säger att ju större matkassar du beställer desto billigare blir det.

Hello Fresh har bra kundsupport

När du beställer matkassar är kundsupporten kanske inte det första du tänker på, men att få bra support är viktigt om något skulle krångla. Supporten är öppen från tidig morgon till sen kväll alla dagar i veckan, och det smidigaste kontaktsättet är att chatta med supporten. De svarade på ca. 3 minuter när vi använde chattklienten.

Hello Fresh har även en hjälpsida med svar på i princip alla vanliga frågor du kan tänkas ha. Sannolikt hittar du svaret på din fråga där innan du känner att du behöver kontakta supporten.

Hjalpsektion for hello fresh

De levererar till nästan alla i hela Sverige

Hello Fresh är det matkasseföretag som levererar till flest antal städer i Sverige. Det är ett av få företag som levererar till mindre städer, och det ska de ha all heder för. Hello Fresh levererar idag till alla postnummer som börjar på siffrorna 1 – 8, alltså till i princip alla i hela Sverige. Frakten är gratis är också värt att säga.

Hello Fresh har ett bra omdöme på nätet

Hello Fresh säger själva att de är starkast och bäst, men det gör ju alla matkasseföretag. För att undersöka vad de som är kunder hos Hello Fresh tycker dammsög vi internet efter information på bland annat Facebook och Reddit.

Allt som allt var nästan alla nöjda. Det som folk verkar gilla mest är att recepten är enkla att följa och att man får mycket mat per person med deras recept.

Person som ar nojd med hello fresh
Person som tycker till om hello fresh

De som hade något negativt att säga sa att Hello Fresh var dyra. Vi är inga domare som bestämmer vad som är billigt eller dyrt, men det är värt att jämföra de priser som Hello Fresh tar ut med mataffärernas priser.

Sen får du också tänka på att det inte blir något svinn när du lagar recept från Hello Fresh, vilket det faktiskt ofta blir om du hade köpt samma ingredienser i mataffären.

Hello Fresh har ett bra miljöarbete

Hello Fresh har ett bra miljö- och hållbarhetsarbete. En av de insatser företaget gör för miljön är att använda miljövänliga förpackningar i både papp och plast. De gör även insatser för att minimera matsvinnet. Detta tack vare att du aldrig får mer mat än det som behövs för att kunna tillaga varje recept.

Det viktigaste i deras miljöarbete är att de har en kort försörjningskedja. Som du ser på bilden nedan har Hello Fresh som mål att bara ha tre led i kedjan, alltså producent --> Hello Fresh --> slutkund.

När du handlar mat till dina recept på mataffären ser kedjan ofta ut så här: producent --> distributionscentral --> grossist --> mataffär --> slutkund.

Hello fresh forsorjningskedja

Så tack vare att Hello Fresh kapat sin försörjningskedja har de kunnat bli mer miljövänliga, och det gillar vi.

Hello Fresh har bra appar

Hello Fresh erbjuder bra appar, alltså program som fungerar på både surfplatta och mobil. Vi provade Hello Freshs app för iOS (alltså iPhone) och den fungerade utmärkt. Det var enkelt att göra saker som att välja recept, pausa sin prenumeration eller kontakta supporten.

Någon dator behövs inte när man är kund hos Hello Fresh. Men du kan förstås använda din dator om du vill, exempelvis ifall du inte vill installera Hello Fresh-appen på din telefon.

Appar for hello fresh

Negativa saker med Hello Fresh

Inget laktosfritt alternativ

För att hitta något negativt att säga om Hello Fresh får vi verkligen greppa efter halmstrån. Det enda vi kommer på är att Hello Fresh inte erbjuder laktosfria matkassar.

Vi rekommenderar Hello Fresh

Vi rekommenderar Hello Fresh av många anledningar. I vår recension av Hello Fresh har vi kommit fram till att de erbjuder de bästa och mest prisvärda matkassarna i Sverige. Andra bra saker med dem är att de tänker på miljön, erbjuder bra support och erbjuder leverans av matkassar till i princip hela Sverige.

Mellisdags Badges 01

Vanliga frågor

När kom Hello Fresh till Sverige?

Hello Fresh kom till Sverige 2019 men har funnits utanför Sveriges gränser sedan 2011. Andra länder där Hello Fresh finns är bland annat Norge, Finland, Danmark, Tyskland, USA och Kanada.

Vad kostar Hello Fresh?

Hello Fresh har ett ordinarie pris per portion på mellan cirka 55 och 90 kr. Viktiga faktorer som avgör priset är att hur många recept i veckan du beställer, till hur många personer du beställer och om du har ett nykundserbjudande eller inte.

Måste jag vara hemma för att ta emot leveranserna?

Nej, du måste inte vara hemma för att ta emot leveranserna från Hello Fresh. Chauffören skickar ett sms till dig när dina matkassar finns utanför dörren, sen är det upp till dig när du vill ta in dem till din bostad.

Hur betalar jag för matkassarna från Hello Fresh?

Du kan betala via Klarna eller kort. Då du kan betala för Hello Fresh med Klarna kan du köpa deras matkassar på faktura, och du kan även betala med Swish via Klarna. Tänk samtidigt på att vara försiktig med att delbetala saker för att man enkelt kan hamna i en skuldfälla om man lånar för mycket.

Heter det HelloFresh eller Hello Fresh?

Det heter Hello Fresh och inte HelloFresh. Men för all del, använd vilken stavning du vill. Om du vill stava matkasseföretaget som ett ord, alltså HelloFresh, ska inte vi stå ivägen.