Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Yoghurtglass med jordgubbar och rabarber

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min. + 4h frystid.
  • Portioner: Ca. 4.

Ingredienser

Skala
  • 1 dl rabarber
  • 1 ½ dl jordgubbar
  • 1 ½ dl naturell yoghurt 
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 banan

Gör så här

  1. Skala rabarberna och skiva dem till småbitar. 
  2. Koka rabarberbitarna i 5 minuter. 
  3. Sila av rabarberna och låt dem svalna av i några minuter. 
  4. Skölj och dela jordgubbarna.
  5. Skiva bananen. 
  6. Blanda samman bananerna, jordgubbarna, rabarberna, yoghurten, vaniljpulvret och honungen i en skål. 
  7. Mixa ingredienserna till en jämn smet. 
  8. Häll upp smeten i glassformarna och låt formarna vila i frysen i minst 4 timmar, alternativt över natten.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle