Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Yoghurtbröd med rivet äpple

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 100 min.
  • Portioner: 1 bröd.

Ingredienser

Skala
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • dl hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 4 msk flytande honung
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 1 st stort äpple
  • 1 msk valfria frön eller hackade nötter till topping

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka hasselnötterna grovt.
  3. Blanda de grovhackade hasselnötterna med vetemjölet, havregrynen, linfröna, russinen, bikarbonaten och saltet i en skål. 
  4. Häll sedan ner naturell yoghurt, honung och rivet äpple i samma skål och blanda.
  5. Klä en ugnssäker brödform med bakplåtspapper.
  6. Fördela smeten i formen.
  7. Strö valfria frön eller nötter över smeten.
  8. Grädda långt ner i ugnen i cirka 80 minuter.
  9. Kontrollera om brödet är färdigt med hjälp av en sticka. Om stickan är kladdig ska brödet gräddas ytterligare en stund i ugnen.
  10. Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna något.
  11. Yoghurtbrödet är nu färdigt att servera.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle