Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Varm chokladmjölk med grädde

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 10 min.
  • Portioner: 2 glas.

Ingredienser

Skala
  • 5 dl mjölk
  • 60 g choklad
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa grädden.
  2. Hacka chokladen grovt och lägg den sedan i två värmetåliga glas (eller koppar). 
  3. Värm mjölken i en kastrull och häll sedan den heta mjölken i glasen, alltså över den hackade chokladen. 
  4. Rör om direkt och tills det att chokladen smält helt.
  5. Toppa den varma chokladen med grädden.

Tips

Det går bra att byta choklad till ett såväl ljusare som mörkare alternativ.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle