Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Ugnspannkaka med keso och riven potatis

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 60 min.
  • Portioner: 4 port.

Ingredienser

Skala
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl siktat dinkelvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 dl vaniljkeso
  • 400 g potatis
  • Smör till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och riv potatis grovt.
  3. Vispa mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en slät smet.
  4. Tillsätt resterande mjölk, ägg, keso och riven potatis.
  5. Smörj en ugnsform och häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.

Tips

Du kan byta ut vaniljkeso mot naturell keso.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle