Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Tacopaj

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 1 paj.

Ingredienser

Skala
  • 1 färdig pajdeg
  • 500 gr köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 liten burk majs (kan uteslutas)
  • Salt och peppar
  • 1215 körsbärstomater

Gör så här

  1. Ta fram en pajform med en omkrets på ca. 24 cm i diameter.
  2. Lägg den färdiga pajdegen i formen, och nagga degen med en gaffel.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter med en värme på 200 grader.
  4. Stek köttfärsen tills den är genomstekt. Häll därefter i tacokryddan och 1 dl vatten, och låt blandningen koka ihop ca. 5–7 minuter.
  5. Blanda ihop crème fraiche, riven ost och majs i en bunke.
  6. Lägg köttfärsen i botten på det färdiggräddade pajskalet.
  7. Tillsätt crème fraiche-blandningen och fördela den jämt över pajskalet och köttfärsen.
  8. Dela körsbärstomaterna i halvor och fördela dem jämnt över pajen.
  9. Grädda pajen i mitten av ugnen 20–25 minuter med en värme på 200 grader.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle