Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Stekpannebröd

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 6 brödkakor.

Ingredienser

Skala
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 gr smör, rumsvarmt
  • 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör om så de blandas väl.
  2. Blanda i det rumsvarma smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
  3. Häll i mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg. Ta mer mjöl om det behövs.
  4. Ta upp degen på ett väl mjölat bakbord och rulla degen i mjölet. Dela degen i 6 delar.
  5. Kavla ut varje del till lagom stora bröd som är cirka 15 cm i diameter. Ta lite mjöl på kavlen när du kavlar ut.
  6. Hetta upp en stekpanna, gärna i gjutjärn, på medelvärme. Grädda bröden utan fett cirka 2 minuter på varje sida. Vänd dem några gånger. Bröden ska ha små bruna fläckar på varje sida när de är klara.
  7. Låt dem svalna på galler.

Tips

Prova gärna att byta ut hälften av vetemjölet till rågsikt. Det blir också riktigt gott!

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle