Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Len sommaryoghurt med färska bär

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 4 port.

Ingredienser

Skala
  • 250 g färska jordgubbar
  • 125 g färska blåbär
  • 125 g färska hallon
  • 5 msk saft från apelsin
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl naturell yoghurt

Gör så här

  1. Skölj blåbären, hallonen och jordgubbarna.
  2. Lägg undan några bär till dekoration i slutet.
  3. Mixa hälften av bären och sila sedan de mixade bären genom en finmaskig sil.
  4. Dela apelsinen och pressa ned 5 msk saft (mer om du skalar receptet) i bärsåsen.
  5. Rör ned resten av bären i bärsåsen.
  6. Blanda mascarpone och naturell yoghurt i en skål.
  7. Blanda ihop yoghurtblandningen med bärsåsen.
  8. Servera bäryoghurten i fyra skålar eller glas och dekorera med bär.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle