Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Frasiga smördegspiroger fyllda med köttfärs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 25 min.
  • Portioner: 8 st.

Ingredienser

Skala
  • 8 st frysta smördegsplattor (2 paket á 400 g)
  • 400 g köttfärs
  • 2 st medelstora morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 st uppvispat ägg
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
  3. Ta fram smördegsplattorna och lägg fyra plattor på varje plåt.
  4. Hacka gul-löken.
  5. Skala och riv morötterna.
  6. Hetta upp en stekpanna och smält smöret i pannan.
  7. Lägg gul-lök i stekpannan och pressa ner vitlöken med hjälp av en vitlökspress, och bryn löken på medelvärme i cirka 2 minuter.
  8. Lägg i köttfärsen i stekpannan och stek köttfärsen tills den är genomstekt.
  9. Lägg i de rivna morötterna och tomatpurén i stekpannan.
  10. Salta och peppra köttfärsen.
  11. Låt köttfärsen puttra i stekpannan i cirka 2 minuter.
  12. Ställ av stekpannan från plattan.
  13. Fördela köttfärsen på ena sidan av varje smördegsplatta.
  14. Vik över den andra sidan av smördegsplattorna och nagga den sidan med en gaffel.
  15. Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg.
  16. Strö över sesamfrön på pirogerna.
  17. Grädda pirogerna mitt i ugnen i mellan cirka 10 och 15 minuter.
  18. Ta ut pirogerna från ugnen och njut av dina nygräddade smördegspiroger.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle