Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Saftigt bröd bakat i muffinsplåt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 120 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk (fingervarm)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • Ca 7 dl vetemjöl
  • Lite rapsolja till formen
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Svarta sesamfrön till topping

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och lös upp jästen helt.
  2. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget.
  3. Knåda degen väl för hand, med elvispens degkrokar eller i bakmaskin till en smidig deg.
  4. Låt degen jäsa 40 minuter täckt med bakduk.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord.
  6. Dela degen i 36 lika stora delar och rulla dem till bollar.
  7. Smörj en muffinsplåt med rapsolja.
  8. Lägg tre stycken bollar i varje form.
  9. Låt jäsa 30 minuter täckt med bakduk.
  10. Sätt ugnen på 200 grader.
  11. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över lite sesamfrön.
  12. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  13. Låt bröden svalna något innan du lyfter ur dem från formen.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle