Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Saffransscones

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 4 scones.

Ingredienser

Skala
  • 2 dl mjölk
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 1 paket saffran (0,5 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Nyp ihop smöret med mjölblandningen.
  4. Blanda mjölk och saffran i en bunke.
  5. Rör ner mjölk och saffran i bunken med mjöl- och smörblandningen.
  6. Blanda ingredienserna till en kladdig deg.
  7. Klä en ugnsform med bakplåtspapper.
  8. Fördela ut fyra lika stora delar av degen på plåten.
  9. Strö lite vetemjöl på dina scones.
  10. Grädda dina scones mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  11. Ta ut plåten med dina scones från ugnen och servera dem direkt.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle