Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Rostade pumpakärnor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 3 dl kärnor.

Ingredienser

Skala
  • 3 dl pumpakärnor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj pumpakärnorna noggrant och fördela ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Ringla rapsolja över pumpakärnorna.
  4. Strö salt över pumpakärnorna.
  5. Rosta pumpakärnorna mitt i ugnen i ca. 30 min. Rör om några gånger under tiden de rostas så att pumpakärnorna får en jämn rostning.
  6. Ta ut plåten med pumpakärnorna från ugnen och låt kärnorna svalna.
  7. Nu är dina pumpakärnor klara att serveras.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle