Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Enkel risgrynspudding

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 4 port.

Ingredienser

Skala
  • 4 dl kall risgrynsgröt
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde (mjölk går också bra).
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke.
  3. Häll upp smeten i små ugnsformar alt. en större ugnsform.
  4. Grädda puddingen i mitten av ugnen i ca. 30 min.
  5. Ta ut risgrynspuddingen från ugnen och servera den varm. Förslagsvis med sylt och grädde.

Tips

Om du vill smaksätta din risgrynspudding är det en bra idé att tillsätta kardemumma, vaniljpulver eller saffran.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle