Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Risgrynsplättar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 15 st.

Ingredienser

Skala
  • 5 dl kall risgrynsgröt
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk socker (kan uteslutas)
  • 2 ägg
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, socker och ägg i en bunke.
  2. Rör ner risgrynsgröten i samma bunke.
  3. Hetta upp en stekpanna eller ett plättjärn på spisen.
  4. Stek plättarna i rikligt med smör.
  5. När dina risgrynsplättar fått en fin färg är de klara för att serveras.

Tips

Plättarna blir goda även om du inte väljer att tillsätta extra socker.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle