Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Potatisvåfflor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 6 st.

Ingredienser

Skala
  • 500 g potatis
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa till en slät smet.
  4. Vispa ner det smälta smöret i smeten.
  5. Skala och riv potatisen grovt och krama ur vätskan ordentligt.
  6. Vispa ner den rivna potatisen i smeten.
  7. Hetta upp ett våffeljärn och pensla järnet med smör.
  8. Fördela smeten i våffeljärnet. Smeten är ganska tjock och det kan därför behövas en slickepott för att breda ut smeten.
  9. Grädda våfflorna och njut av dem varma.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle