Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Pizza Bianco med pesto och parmaskinka

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 20 min.
  • Portioner: 2 port.

Ingredienser

Skala

Deg

  • 1 st färdig pizzadeg (surdeg)
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 gram grön pesto
  • 75 gram parmesanost

Topping

  • 25 gram parmesanost
  • 120 gram parmaskinka
  • 30 gram ruccolasallad 
  • 1 krm svartpeppar
  • Några stänk balsamico

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Arbeta ut degen till önskad form.
  3. Klicka på crème fraiche och bred ut den över hela pizzan.
  4. Strö på rikligt med parmesan på botten av pizzan och låt den vara i ugnen i 12 minuter.
  5. När 12 minuter har gått och pizzans botten fått en fin färg, klicka då på några teskedar med pesto.
  6. Strö därefter över ruccola, parmesan och parmaskinka.
  7. Peppra något varv med pepparkvarnen och stänk på lite balsamico på pizzan.
  8. Nu kan du njuta av en riktigt god pizza.

Tips

Anpassa pizzabitarnas storlek efter de som ska äta pizzan. Om du ska servera pizzan som mellanmål är det en god idé att tillaga mindre pizzabitar än om pizzan ska fungera som lunch- eller middagsmat.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle