Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Pizza Bianco på surdegsbotten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 25 min.
  • Portioner: 2 port.

Ingredienser

Skala
  • 1 st. färdig surdegsbotten 400 g.
  • 1 ½ dl crème fraiche.
  • 1 st. kokt rödbeta.
  • 150 g riven ost.
  • 100 g chévre.
  • 1/2 påse pinjenötter.
  • Några ruccolablad efter tycke och smak.
  • Flytande honung som ska ringlas över pizzan.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär rödbetan i jämna skivor.
  3. Skär chévren i jämna skivor.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på spisen.
  5. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  6. Dela surdegen i två lika stora delar och forma degen till två runda pizzabottnar.
  7. Lägg bottnarna på plåten med bakplåtspapper under.
  8. Fördela crème fraiche över bottnarna så det täcker hela pizzan.
  9. Fördela riven ost på bottnarna.
  10. Lägg skivad chévre och rödbeta på pizzorna.
  11. Grädda pizzorna i ugnen i ca. 15 min.
  12. Ta ut ugnsplåten med pizzorna och toppa pizzorna med ruccola, rostade pinjenötter och honung. 
  13. Servera dina pizzor direkt, alltså medan de är varma.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle