Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Päronmarmelad med citron och ingefära

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 6 dl.

Ingredienser

Skala
  • 1 kg päron
  • 1 citron
  • 1 liten bit färsk ingefära (på ca. två cm som ska ge en msk finriven ingefära).
  • 4 dl syltsocker

Gör så här

  1. Skala och dela päronen i små bitar.
  2. Skala ingefäran och riv den fint.
  3. Lägg päronen i en kastrull tillsammans med citronsaft från citronen.
  4. Låt sjuda ca. 10 minuter.
  5. Tillsätt finriven ingefära och syltsocker.
  6. Låt koka kraftigt under lock ca. 5 minuter.
  7. Skumma av marmeladen om det behövs.
  8. Häll upp din marmelad i rena burkar.

Tips

Hemmagjord marmelad är en mycket trevlig gå bort-present.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle