Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Palsternacksplättar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: ca. 25 st.

Ingredienser

Skala
  • 400 g palsternacka (ca 4 st stora) 
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt 
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och grovriv palsternackorna.
  2. Vispa hälften av mjölken med mjölet i en skål till en jämn smet.
  3. Vispa ner resten av mjölken tillsammans med äggen, saltet och pepparn i skålen med mjöl- och mjölkblandningen.
  4.  Vispa tills smeten är väl blandad.
  5. Vänd ner riven palsternacka i smeten.
  6. Stek plättarna på medelvärme i stekpanna eller plättjärn, cirka 3 min på varje sida.
  7. Palsternacksplättarna är nu färdiga att servera.
  8. Servera gärna plättarna med lingonkeso. För att göra lingonkeso rör du ihop cirka 4 msk rårörda lingon med 250 gram keso.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle