Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Rårakor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 15 min.
  • Portioner: 6 st.

Ingredienser

Skala
  • 600 gram potatis (ca. 6 st)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Smör och olja till stekning

Gör så här

  1. Riv potatisarna på ett grovt rivjärn.
  2. Salta och peppra den rivna potatisen.
  3. Värm upp en stekpanna med smör och olja.
  4. Pressa ur vätskan ur den rivna potatisen.
  5. Dela upp potatisen i 6 st (eller fler vid skalning) lika stora högar.
  6. Lägg 3 högar åt gången i stekpannan och pressa dem platta med hjälp av en stekspade.
  7. Stek potatisen cirka 3 minuter på varje sida. Se till att potatisen är stel nog att hålla ihop ordentligt innan du vänder dem.
  8. Lägg de färdiga rårakorna åt sidan och stek de återstående rårakorna - tre åt gången.
  9. Servera rårakorna direkt medan de är varma.

Tips

Värt att veta är att gräddfil, hackad rödlök, gräslök och stenbitsrom passar utmärkt som topping.    Garnera gärna även med en citronskiva.

Rårörda lingon är också gott till rårakor.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle