Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Mellanmålsbars

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 60 min.
  • Portioner: 8

Ingredienser

Skala
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hasselnötter (grovt hackade)
  • 1 dl valnötter (grovt hackade)
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl russin
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk flytande honung
  • Äggvita från 3 stora ägg (eller 4 små)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt äggvita och honung, och blanda väl.
  4. Klä en form, ca. 25 gånger 20 cm, med bakplåtspapper.
  5. Tryck ut smeten i formen och pressa väl med en slickepott eller med handen.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 30 minuter.
  7. Ta ut kakan från ugnen, lyft ut kakan från formen och låt den svalna helt. Dela därefter kakan i 8 bitar
  8. Förvara dina bars i kylskåp, eller för längre hållbarhet i frysen.

Tips

Det går bra att använda dig av andra nötter och fröer. Så välj gärna fröer och nötter efter tycke och smak eller efter vad du har hemma.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle