Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Ljusa minibaguetter

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 100 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 3 msk socker
  • 2 ägg
  • Ca. 14 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken i kastrullen och värm tills vätskan blir fingervarm, alltså 37 grader.
  3. Häll lite av vätskan över jästen och rör om tills jästen löst sig helt.
  4. Häll i resterande vätska, salt, socker och ägg och blanda.
  5. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och arbeta degen väl.
  6. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  7. Dela upp degen i 12 lika stora bitar och forma bitarna till minibaguetter.
  8. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  9. Pudra vetemjöl över baguetterna och skär sedan 4 – 5 snitt i varje baguette. För att enkelt göra fina snitt i baguetterna kan du olja in en kniv med lite rapsolja eller olivolja.
  10. Låt baguetterna jäsa i 30 minuter under bakduk.
  11. Sätt ugnen på 225 grader.
  12. Grädda baguetterna i mitten av ugnen ca. 8 minuter.
  13. Låt baguetterna svalna av på galler.
  14. Servera dina goda minibaguetter.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle