Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Lättbakade frallor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 15 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt
  • 4 msk rapsolja.
  • 5 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll därefter i olja och mjölk i bunken och rör ihop alla ingredienser till en kladdig deg.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  4. Klicka ut degen med en sked på plåten till lagom stora frallor.
  5. Strö lite mjöl över frallorna.
  6. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 10 min.
  7. Ta ut dina frallor ur ugnen och låt dem svalna av på galler.
  8. Frallorna är nu klara att serveras.

Tips

Det går bra att byta ut en femtedel av vetemjölet (2 dl enligt grundreceptet) mot lika mycket rågsikt eller grahamsmjöl.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle