Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Krabbelurer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 4 port.

Ingredienser

Skala
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Smör till stekning
  • Strösocker att vända i

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker med en elvisp till en porös smet.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.
  3. Blanda samman mjölblandningen och den porösa smeten och tillsätt även mjölk.
  4. Vispa till en jämn smet.
  5. Stek krabbelurerna i ett plättjärn med smör på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.
  6. Vänd krabbelurerna i strösocker direkt efter gräddning.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle