Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Knäckesticks med frön och flingsalt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

    Ingredienser

    Skala
    • 25 g jäst
    • 2 dl vatten (37 grader)
    • 1/2 dl rapsolja
    • 1 msk flytande honung
    • 3 dl vetemjöl
    • 3 dl grovmalet grahamsmjöl

    Topping

    • Linfrön
    • Sesamfrön
    • Flingsalt

    Gör så här

    1. Smula jästen i en bunke.
    2. Häll fingervarmt vatten över jästen och rör om tills jästen lösts upp helt.
    3. Tillsätt rapsolja, honung och mjöl i bunken.
    4. Arbeta degen tills den är jämn och fin.
    5. Låt degen jäsa täckt med bakduk i 60 minuter till dubbel storlek.
    6. Sätt ugnen på 225 grader.
    7. Dela degen i två delar.
    8. Lägg ett bakplåtspapper på ett bakbord och kavla ut ena delen av degen på bakplåtspappret. Kavla tunt, ca 1,5 mm och skär bort ojämna kanter.
    9. Skär upp degen så du får ca 20 st knäckesticks per plåt.
    10. Pensla med vatten och strö över flingsalt och frön.
    11. Flytta över den utkavlade och uppdelade degen till en ugnsplåt med hjälp av bakplåtspappret.
    12. Gör likadant med andra delen av degen.
    13. Grädda dina knäckesticks i mitten av ugnen ca. 10 minuter.
    14. Dela lite försiktigt på dem, och låt dem sedan svalna helt.
    • Recept av: Kajsa Rosqvist
    cross-circle