Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Kalljästa baguetter

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min + jäsn.
  • Portioner: 3 stora baguetter.

Ingredienser

Skala
  • 1/2 paket jäst
  • 6 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 2 tsk salt
  • 1 msk flytande honung eller ljus sirap
  • 3 dl havregryn
  • 11 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Häll lite av det ljumma vattnet i bunken och lös upp jästen.
  3. Häll i resterande vatten, salt och honung/sirap i bunken.
  4. Rör om.
  5. Häll därefter i havregryn och vetemjöl i bunken.
  6. Blanda ingredienserna i bunken till en lagom lös deg.
  7. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i kylskåp under natten (Det går också bra att jäsa på vanligt vis i rumstemperatur om tiden inte räcker till, låt då jäsa i ca 2 timmar).
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Ta upp degen på ett väl mjölat bakplåtspapper.
  10. Dela degen i 3 eller 4 delar beroende på hur stora baguetter du vill ha. Du ska inte knåda degen.
  11. Forma varje del av degen till en baguette på bakplåtspappret.
  12. För över bakplåtspappret på en plåt.
  13. Grädda baguetterna i nedre delen av ugnen i 250 grader i 15 minuter. Efter 15 minuter sänker du värmen till 150 grader. Sen gräddar du baguetterna ytterligare i cirka 15 minuter.
  14. Låt baguetterna svalna något på ett galler.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle